Artikkeli

Muutama säästövinkki

Nyt Säästetään

Kaikki haluavat säästää kuluissa ja saada halvemmalla, mitä ikinä sitten ostavatkin. Tässä olisi muutamia vinkkejä joilla voit säästää esiintyjää tilatessasi. Nämä kuitenkin vaativat vähän järjestelyä mutta jos koet ne mahdolliseksi niin anna mennä.

Suomessa on neljä vuodenaikaa
Syksy – Sataa ja on pimeää
Talvi – Kuin syksy mutta kylmempää
Kevät – Kuin syksy mutta välillä paistaa aurinko
Kesä – Kuin syksy mutta paikoittain lämpimämpi ja valoisampi.

 

Näistä kesä on ehdoton sesonkiaika ja jos vielä tarkentaa niin lauantaipäivä, toinen sesonkiaika on marraskuu-joulukuu jolloin vietetään firmojen pikkujouluja.

Jos mahdollista niin sijoita juhlasi näiden kahden sesongin ulkopuolelle. Syksy ja alkuvuosi on hiljaisinta aikaa esiintyjille ja tällöin se voi myös näkyä hinnassa.

 

Totuus on myös että keikat sijoittuvat lähes kokonaan perjantai- ja lauantaipäiviin. Arkipäiviin ja sunnuntaihin on siis todella paljon helpompi löytää esiintyjä vaikka lyhemmälläkin varoitusajalla ja luultavasti hintakin voi olla edullisempi.

No ei kai nyt häitä voi keskellä viikkoa pitää kun kaikki on töissä? No mutta mieti, silloin ne sukulaiset ja muut ketä et haluaisi juhliin tulevan mutta on kuitenkin pakko kutsua, jäävät luultavasti töiden takia tulematta. Kyllä ne tosi ystävät päivän vapaaksi ottavat. :) Tällöin kaikki olisi helpompaa, kirkon ja juhlapaikan varaaminen, pitopalvelu, esiintyjä yms.

Ehkä ne häät nyt on parempi pitää viikonloppuna mutta mieti tuota vuodenaikaa. Jonkun tilaston mukaan suomessa vietetään häitä 10 000kpl kesässä, eli ei ihme jos siellä on ruuhkaa.

 

Toinen vinkki:

Monesti esiintyjän aloitus sijoitetaan iltaan ja tällöin ei jää enää mahdollisuutta siihen että hän/he ehtisi keikalle vaikka ravintolaan. Jos esiintyminen on päivällä voi esiintyjä myydä itselleen vielä iltakeikan johonkin lähiseudulle.

 

Kolmas Vinkki

Monesti ainakin bändi joutuu juhlissa odottelemaan pitkiä aikoja koska laitteet on käsketty tuoda ennen vieraiden saapumista. Jos bändi voi tuoda tavarat vasta illalla ja alkaa soittamaan aika pian sen jälkeen säästyy useita tunteja turhaa odotusta. Tällöin myös hinta voi olla huokeampi. Niin kuin edellisissä kirjoituksissa kerroin on hääbändin keikan pituus 12-16tuntia johtuen pitkälti tuosta odottelusta.

 

On kuitenkin esiintyjän oma asia tiputtaako hintoja näiden toimenpiteiden ansiosta mitä tässä luettelin mutta uskon että suuri osa niin tekee ja antaa se ainakin paremmat lähtökohdat hintaneuvottelulle. Mitään -50% alennuksia on turha odottaa mutta jos säästää niin säätöä on se pienikin säästö.

 

 

Mieti kuitenkin tarkkaan mitkä ovat asioita joissa kannattaa säästää? Koko päivän kestävässä juhlassa pienet ja kalliit yksityiskohdat tuskin tekevät yleistunnelmaan suurtakaan vaikutusta. Muista että liika ohjelma ei koskaan ole hyvästä joten ajattele asiaa vieraiden näkökulmasta. Haluaisitko itse kuunnella ystäväsi juhlissa koko illan puheita, katsella leikkejä ja vähän väliä joku olisi kilistämässä kelloa kutsuen kaikki sisälle seuraamaan uutta ohjelmanumeroa… tuskin.

Mitä siis yritän sanoa on se että jos haluat säästää tee se turhista jutuista joihin palaa yllättävän paljon rahaa vaikka ovatkin pieniä summia verrattuna vaikka bändin tai juhlatilan hintaan.

Itse olen monesti miettinyt näin miehenä naisten rahan käyttöä siihen että saadaan morsian juhlakuntoon.

Esimerkkinä: mies laittaa puvun päälle, vähän geeliä tukkaan ja homma on valmis, kukaan ei valita ja kaikilla on kivaa. Morsian saa lyötyä ensimmäisen 500€ jo kenkiin mitkä eivät edes näy puvun alta, 200€ kampaajalle, hääpuvusta nyt puhumattakaan ja sen lisukkeista.

Jos siis haluat järjestää juhlat missä ihmiset viihtyvät mutta kuitenkin järkevällä budjetilla, voisiko sulhasesta ottaa mallia. :) Tuskin kenenkään vieraan juhlafiilis nousee vaikka morsian kantaisi päällään 10 000€ arvosta tavaraa.

No tämä oli miehen mielipide eli antakaa runtua ja mestatkaa jos olin väärässä. :)

 

Tykkää Facebookissa Ohjelmanurkka Oy:n sivusta jotta pysyt ajantasalla aina kun kirjoituksia pamahtaa. Vastaan mielelläni myös kaikkiin kysymyksiin ja mietteisiin mitä kirjoitukset herättävät.

Matias Heikkilä
Ohjelmanurkka Oy
0445700551
matias@ohjelmanurkka.fi

Menu