Artikkeli

Miksi tilata esiintyjä Ohjelmatoimistolta?

Nykyään esiintyjän tilaaminen on tehty suhteellisen helpoksi ja voit itse päättää haluatko käyttää siihen ohjelmatoimistoa vai otatko yhteyttä suoraan esiintyjään ja kysyt keikan hintaa. Tietenkin nimekkäämpien esiintyjien keikkamyynti on ulkoistettu suoraan jollekin tietylle ohjelmatoimistolle joten tällöin ei pysty esiintyjältä itseltään keikkaa varaamaan.

Tilaajalla jolla ei ole suurempaa tietämystä ohjelman tilaamisesta on mielestäni vaikea valita suuresta määrästä esiintyjiä joista toinen toisen perään väittää olevansa paras, pirun hyvä, loistava valinta tai jotain muuta ylistävää. Totuus voi kuitenkin olla toinen. En ole koskaan tavannut esiintyjää joka väittäisi olevansa esim. “Suomen surkein bilebändi” jos tällaisen löydän niin haluan kyllä antaa heille mahdollisuuden ihan jo pelkästä rehellisyydestä tai sitten huumorintajusta. :)

Monesti tuntuu että ohjelmatoimistoja vältellään viimeiseen asti ainakin yksityistentilaajien puolesta. Olen useasti törmännyt siihen kun asiakas on soittanut minulle löydettyään numeroni oman bändini sivuilta jossa soitan ja tiedustellut onko bändini vapaana. Olen vastannut kyseisen päivän olevan jo varattu mutta kertonut että välitän työkseni artisteja ohjelmatoimistoni kautta ja voisin ehkä auttaa. Vastauksena on yleensä “joo tuota, kiitos tiedosta, mä etsin vielä itse”.

 

Ihmiset pelkäävät välityspalkkioita , sitä että maksavat liikaa ja vielä sellaisesta hommasta minkä olisi voinut itse tehdä. Suomalainen ajattelumalli “itse tein ja säästin” toimii tavallaan siis tässäkin, vaikka aikaa ja vaivaa menisi miten paljon.

Jokainen ohjelmatoimisto ottaa kyllä välityspalkkion koska sillä tavoin yritys pysyy hengissä. On aika nopeasti edessä konkurssi jos kate on tuotetta myydessä 0€. Eikä ohjelmatoimistot ole poikkeus. Ruokakauppa tilaa leipää ja maksaa siitä sovitun hinnan ja myy sen kalliimmalla eteenpäin. Se mikä taas on välityspalkkion suuruus on jokaisen ohjelmatoimiston ja muiden yrittäjien oma asia, se pyritään kuitenkin pitämään aina sellaisena että kaupankäynti olisi kannattavaa ja tavara menisi kaupaksi.

Eikä esiintyjä välttämättä ole aina edes kalliimpi ohjelmatoimiston kautta. Monet esiintyjät ymmärtävät että ohjelmatoimisto tekee tässä tapauksessa myyntityön, sopimukset ja kenties vielä sellaiseen päivään mihin bändi ei muuten ehkä saisi keikkaa. Tällöin myös monesti bändi tinkii ohjelmatoimistolle normaalista keikkahinnastaan.

 

Mitä etuja on kun tilaat ohjelmatoimistolta?

– Saat selkeät sopimukset johon voi vedota jos joku asia ei toteudu niin kuin sovittiin ja voit tarpeen vaatiessa hakea korvauksia. Harva tilaaja ei edes tee sopimusta kun tilaa keikan suoraan esiintyjältä itseltään tai ainakin sopimuksen sisältö on erittäin suppea eikä siinä kerrota miten toimitaan jos sopimusrike ilmenee. Kun sopimusta ei ole tehty yleistyy monesti esimerkiksi tuplabuukkaus ja bändi onkin sopinut vahingossa samaan päivään kaksi keikkaa. Kuulen todella usein näitä soittoja tilaajilta että on sattunut tublabuukkaus ja viikon varoitusajalla pitäisi löytää esiintyjä. Tällaisessa tapauksessa ilman sopimusta on turha lähteä valittamaan, se ei auta.

 

– Ohjelmatoimisto osaa varmasti suositella oikean tyylistä esiintyjää ja kertoa arvokkaita vinkkejä. Jos kysyy bändiltä niin lähes kaikki niistä ovat parhaita, todella hyviä, loistavia ja niin edelleen. Totuus on kuitenkin voi olla toinen ja toinen joka väittää olevansa paras voikin olla täysin surkea.

– AIKA. Itse ainakin arvostan sitä että pystyn säätämään omaa aikaani. Ohjelmatoimisto suosittelee sinulle saman tien ison määrän artisteja jotka ovat vapaana. Mukana paketissa tulee tiedot keikan hinnasta, esiintyjän ääninäyte tai video, esiintymisen kesto ynnä muut tarpeelliset tiedot. Näin säästät aikaa, turhaa kiertelyä esiintyjien sivuilla ja vastausten odottelua kaikilta erikseen.

– Nopea vastaus. En voi puhua kaikkien puolesta mutta itse ainakin vastaan kyselyihin nopeasti. Arkipäivänä Klo 07.00 – 15.00 välisenä aika lähetystä tarjouksesta saat vastauksen vielä samana päivänä. TÄMÄ ON LUPAUS!

 

Säästä omaa aikaasi ja kysy tarjous ohjelmatoimistolta, saatat yllättyä positiivisesti. Jos ei tarjous miellytä niin totta kai siitä voi aina kieltäytyä.

 

Tykkää Facebookissa Ohjelmanurkka Oy:n sivusta jotta pysyt ajantasalla aina kun kirjoituksia pamahtaa. Vastaan mielelläni myös kaikkiin kysymyksiin ja mietteisiin mitä kirjoitukset herättävät.

Tutustu myös Djpalvelut.fi -sivustoomme josta pääset kokoamaan oman pakettisi ja ohjelma laskee sinulle tarkan hinnan.
www.djpalvelut.fi

Matias Heikkilä
Ohjelmanurkka Oy
0445700551
matias@ohjelmanurkka.fi

Menu