Artikkeli

Blogin aloitus ja mitä tuleman pitää

On ensimmäisen blogikirjoitukseni aika ja kauan mietin miksi edes tällaiseen ryhtyä sillä mielestäni tässä kiireisessä ajassa jossa elämme on niin paljon nopeampaa hoitaa asiat puhumalla. Nyt kuitenkin muutin mieleni ja uskon että se on oikea ratkaisu.

Kuitenkin ennen syvällisempiä pohdintoja haluan avata ketä olen miksi teille alan kirjoittamaan.

Olen Matias Heikkilä, 28-vuotias yrittäjä ja muusikko. Omistan ohjelmatoimiston nimeltä Ohjelmanurkka Oy ja teen päivittäin töitä sen eteen että yritykset kuin yksityisetkin asiakkaat löytäisivät tilaisuuteensa sopivan esiintyjän, siinä samassa tarjoten työtä artisteille ja itselleni. Ei siis ehkä se helpoin homma mutta silti sellainen jonka takia useimmiten on ihan kiva herätä uuteen päivään. Blogin tarkoituksena on helpottaa ihmisten valintaa esiintyjiä tilatessa ja antaa arvokkaita vinkkejä joilla pääsee parhaaseen lopputulokseen. Luultavasti myös kirjoitan tulevaisuudessa monesta muustakin asiasta mutta pyritään pitämään kirjoitukset kuitenkin musiikin, viihteen ja ohjelmatoimiston koukeroissa.

Ensimmäiset kirjoitukset haluan omistaa ennen kaikkea tuleville hääpareille ja muille tilaajille jotka ovat ensimmäistä kertaa tilanteessa jossa pitäisi löytää esiintyjä joka tekee juhlasta sen parhaan mahdollisen. Tilanne ei ehkä kuulosta kovinkaan vaikealta, sen kun etsii kivan kuuloisen bändin Googlesta, kysyy hintaa ja onko päivä vapaana.

Loppujen lopuksi se on juurikin näin helppoa kunhan vaan muistaa ottaa muutamia asioita huomioon, asioita jotka helpottavat bändin/ohjelmatoimiston tarjouksen antamista ja ennen kaikkea säästävät kaikkien aikaa ja saat tarpeelliset vastaukset joilla päätöksen teko on helppoa ja nopeaa.

Monesti kuulen hääpareilta että bändit eivät vastaa kyselyihin tai vastaavat hitaasti, se on todella ikävä ja varsin yleinen ilmiö jostain kumman syystä. Syitä tähän voi olla monia, yleensä kuitenkin se on laiskuus tai sitten päivä voi olla jo varattu mutta pääasiassa laiskuus. Tosin ymmärrän bändejä siinä suhteessa että liian usein tarjouspyynnötkin ovat luokkaa “menemme ensivuonna naimisiin, mitä teidän bändi maksaa?”

Seuraavassa kirjoituksessa aion avata teille miten ja milloin tarjouspyyntö kannattaa jättää ja mitä pääsääntöisesti bändin, Duon tai Trubaduurin keikka pitää sisällään. Jatkossa käsitellään myös miten valita oikea esiintyjä juhliin ja tarvitaanko bändiä kenties lainkaan vai olisiko DJ järkevämpi ratkaisu? Mitä esiintyjältä kannattaa vaatia? Ja totta kai se tärkein eli, “mitä esiintyjä maksaa?”

Eli tiivistettynä asioita jotka helpottavat ja nopeuttavat sinun valintaa ja jolla päädyt varmasti parhaaseen ratkaisuun ilman suurempaa stressiä. Nämä luettuasi rahasi eivät varmasti mene hukkaan.

Jos näet että tämä asia on ajankohtainen niin tykkää Facebookissa Ohjelmanurkka Oy:n sivusta ja pysyt ajantasalla. Vastaan mielelläni myös kaikkiin kysymyksiin ja mietteisiin mitä nämä kirjoitukset herättävät.

Matias Heikkilä
Ohjelmanurkka Oy
0445700551
matias@ohjelmanurkka.fi

Menu